Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Οι βουλευτές της περιφέρειας και η ανακοίνωση του Ηλία Μόσιαλου για ΕΡΤ-ΕΡΑ


Όταν κάποτε κρίθηκε σκόπιμο να μειωθούν τα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού, σε λιγότερες και πιό ευέλικτες μονάδες, οι βουλευτές της επαρχίας έκαναν αγώνα δρόμου για να παραμείνουν τα στρατόπεδα των εκλογικών περιφερειών τους, πιεζόμενοι από τους ψηφοφόρους που τα ήθελαν επειδή οι φαντάροι και οι αξιωματικοί άφηναν καμιά δραχμή (τότε) παραπάνω στην τοπική οικονομία.

Για τους ίδιους λόγους, για να φέρουν κανά ευρώ παραπάνω (πλέον) οι βουλευτές της επαρχίας παρενέβησαν και δημιούργησαν σε κάθε Νομό της Ελλάδας και από μια πανεπιστημιακή σχολή. Για να δημιουργηθεί το χάλι που υπάρχει σήμερα.

Πάλι για τους ίδιους λόγους, οι τοπικοί βουλευτές παρεμβαίνουν σήμερα κατά των συγχωνεύσεων σε σχολεία και νοσοκομεία των εκλογικών περιφερειών τους, αν και σε πολλές περιπτώσεις η συγχώνευση είναι επιτακτική για λόγους πρακτικούς και κυρίως για λόγους οικονομίας.

Κάπως έτσι εξακολουθούν να υπάρχουν και να λειτουργούν υποβαθμισμένα, χωρίς να χρειάζονται ουσιαστικά, στρατόπεδα, νοσοκομεία, σχολεία...

Τώρα ήλθε η σημερινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου για κατάργηση των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ-ΕΡΑ που θα ξεσηκώσει (για τους ίδιους λόγους) τις αντιδράσεις βουλευτών της επαρχίας.

Άσχετα αν ο Ηλίας Μόσιαλος ανακοίνωσε αυτά που ήθελε να ακούσει η πλειοψηφία των ελλήνων (ίσως να ήθελε και περισσότερα).

Ήδη η Άντζελα Γκερέκου, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε διαμαρτυρία για την κατάργηση της ΕΡΑ Κέρκυρας.

Επειδή συνήθως το επικαλούμενο πολιτικό κόστος, αλλάζει τις αποφάσεις που είναι αναγκαίες, αναμένουμε να δούμε, αν θα υπάρξουν πάλι “υποχωρήσεις” τύπου στρατοπέδων, νοσοκοκομείων, σχολείων κλπ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου