Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Με αφορμή την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για κατάργηση της εισφοράς υπέρ ΕΡΤ


Να καταργηθει η εισφορά των πολιτών για την ΕΡΤ ζητά η “Δημοκρατική Συμμαχία” με αφορμή τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργού Επικρατείας.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της κρατικής τηλεόρασης με τον περιορισμό του μεγέθους της και των σταθμών της, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση που έχει εδώ και καιρό προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία, με αργά, όμως, βήματα. Απαραίτητη προϋπόθεση μιας τέτοιας προσπάθειας είναι να καταργηθεί η εισφορά των πολιτών για την ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η χρηματοδότησή της να γίνεται με διαφανή τρόπο από τον κρατικό προϋπολογισμό”.

Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στην οποία προκειμένου να έχεις παροχή ηλεκτρικού ρεύματος πληρώνεις την δημόσια τηλεόραση.

Με τον τρόπο αυτό, πληρώνουν τέλη για την ΕΡΤ ακόμη και οι πολίτες που ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΡΤ ή και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ για να δουν οτιδήποτε. Τα ανταποδοτικά τέλη δεν μπορεί να επιβάλλονται σε πολίτες που δεν διαθέτουν τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς δέκτες ή σε πολίτες που δεν παρακολουθούν τα κρατικά κανάλια, αφού στις περιπτώσεις αυτές δεν συντρέχει προσφορά υπηρεσίας στην οποία αντιστοιχεί ανταπόδοση.

Επίσης, η επιβολή ανταποδοτικών τελών υπέρ ενός δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού έρχεται σε αντίθεση με την αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού που διέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο εις βάρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Η Δημοκρατική Συμμαχία εντοπίζει στην ανακοίνωσή της ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να “σηκωθεί” περισσότερο, μέχρι να δοθεί ένα τέλος στο συγκεκριμένο απαράδεκτο...τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου