Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης με το ΛΑΟΣ ο Κ. Κιλτίδης εκτός και αν...


Ο Γ. Καρατζαφέρης με σημερινή επιστολή του στον πρόεδρο τη Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ανακοίνωσε την ένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή και πρώην υφυπουργού των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Κώστα Κιλτίδη στο κόμμα του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ).

Ήταν μια εξέλιξη αναμενόμενη. Ο Κ. Κιλτίδης θα είναι υποψήφιος στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε βέτο για την κάθοδό του στην Α΄ εκλογική περιφέρεια από τον Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος εκλέγεται βουλευτής του ΛΑΟΣ στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Εκτός και αν αληθεύουν τα σενάρια 
που θέλουν τον K. Βελόπουλο να μετακομίζει σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΛΑΟΣ και τον K. Κιλτίδη να είναι υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης, που είναι και ο διακαής πόθος του, όπως έδειξε στη διάρκεια της σύντομης θητείας του στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κ. Κιλτίδης αποχώρησε από τη ΝΔ για να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμμαχία και είχε επιλέξει να αφήσει την εκλογική του περιφέρεια στο Κιλκίς (όπου εκλέγονταν βουλευτής με τη ΝΔ) για να πολιτευτεί στην Α Θεσσαλονίκης (είχε γίνει και σχετική δήλωσή του).

Η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει πολλές τριβές στην κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με αποκορύφωμα τις εσωκομματικές εκλογές για το συνέδριο του κόμματος, όταν ο Κ. Κιλτίδης κατηγορήθηκε για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην εκλογή των συνέδρων.
Η "ανοχή" της Ντόρας Μπακογιάννη στις συμπεριφορές του βουλευτή είχε στεναχωρέσει και είχε δυσαρεστήσει πολλά στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Θεσσαλονίκη, όμως η προ διμήνου αποχώρησή του και από τη Συμμαχία δείχνει ότι επανέφερε την ηρεμία στην κομματική οργάνωση, που τώρα πλέον θα αντιπαραταχθεί με τον Κ. Κιλτίδη εκ των πραγμάτων...
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καλωσορίζοντας τον Κ. Κιλτίδη στο κόμμα του, δήλωσε: «H χώρα βρίσκεται μπροστά σε έναν εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο ο οποίος πολλαπλασιάζεται. Τα αστικά κόμματα έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν. Η απάντηση στην σωτηρία της πατρίδας είναι ο πατριωτικός χώρος ο οποίος γνωρίζει μια πρωτόγνωρη συσπείρωση, ανέλιξη και εξαιρετική άνοδο στα συναισθήματα του ελληνικού λαού. Στο πλαίσιο αυτό ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός καλοδέχεται μια εξαιρετική φωνή του πατριωτικού χώρου, τον κ. Κώστα Κιλτίδη ο οποίος και θα χρησιμοποιηθεί στην πρώτη γραμμή του τίμιου και καλού αγώνα».

Ο Κ. Κιλτίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ζω από παιδί για τις ιδέες και όχι από τις ιδέες. Τα συρματοπλέγματα των κομμάτων δεν τις στραγγάλισαν ποτέ. Φέρω σε όλη μου την ζωή το ελληνότροπο αξιακό σύστημα που πρεσβεύει ο ΛΑΟΣ Ο δικομματισμός συντρίβεται υπό το βάρος του εκφυλισμού και της αναξιοπιστίας. Βαδίζουμε προς τις εκλογές. Από το επίκεντρο της ζωής μου και της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη θα δώσω τον αγώνα για την ανατροπή και την αναγέννηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου