Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Έβαλαν πρόστιμο σε καφενείο στον Έβρο γιατί κάπνιζε ο μοναδικός πελάτης του

Στην Ελλάδα που όλα πάνε καλά, κάποιοι από αυτούς που πασχίζουν για να τα κάνουν ακόμη καλύτερα, εξάντλησαν όλη τους την προσπάθεια, βάζοντας πρόστιμο 500 ευρώ για μη επιτρεπόμενο κάπνισμα, στο μοναδικό καφενείο του χωριού Γιαννούλη, στον Έβρο.
Σε ένα σχεδόν έρημο χωριό, μιας περιοχής που σιγοσβήνει και ερημώνει.

Και σημειώστε κάτι ακόμη που εάν το καλοσκεφτείς, σε βγάζει έξω από τα ρούχα σου.
Το τσιγάρο με το οποίο ενοχοποιήθηκε το καφενείο, κάπνιζε ο ένας και μοναδικός πελάτης του. 

Διότι από τους ελάχιστους κατοίκους που απέμειναν σ΄αυτό το απομακρυσμένο και παραμεθόριο χωριό της Ελλάδας, ακόμη πιο ελάχιστοι πάνε στο καφενείο. Μέχρι και ένας κάθε φορά...


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, όλα έγιναν στο ένα και μοναδικό...

...καφενείο του χωριού την ώρα που μέσα σε αυτό βρισκόταν ένας πελάτης. Οι αστυνομικοί τον είδαν να καπνίζει και αμέσως έκοψαν πρόστιμο 500 ευρώ στον ιδιοκτήτη, που τους παρακαλούσε να το ξανασκεφτούν αλλά αυτοί ούτε καν...

Εξ άλλου οι εντολές προς τα όργανα ελέγχου είναι αυστηρές. Να είστε αυστηροί, διότι μας παρακολουθεί και μας ελέγχει και η τρόικα.

Μόνο όμως που την αυστηρότητα και τον έλεγχο, τον ασκούν τα όργανα στους αδύναμους να αντιδράσουν πολίτες. Στους κακομοίρηδες πολίτες, στους φτωχούς, στους συνταξιούχους, στους ανασφάλιστους ασθενείς, στους μικρομισθωτούς και μικροεπαγγελματίες, στους γέροντες και στους απόμαχους της ζωής.

Οι άλλοι, οι “χονδρέμποροι” της ζωής και οι “καρχαρίες” την περνούν ζωή χαρισάμενη. Με τα πάρτι τους και τους αστακοπόλεμους στα νησιά του Αιγαίου, με τα λουλούδια βουνό στα μπουζουκτσίδικα της Αθήνας, με τα γιοτ και τα κότερα. Εκεί δεν έχει έλεγχο.
Έλεγχο έχει μόνο στο χωριό. Εκεί που τα πράγματα είναι εύκολα. Που να τρέχουν τώρα να κάνουν έλεγχο στους μεγάλους και στους ισχτρούς του συστήματος. Να βρουν και κανά μπελά.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, το μοναδικό καφενείο του χωριού ανοίγει για μία με δύο ώρες την ημέρα, για να εξυπηρετήσει κάποιους από τους κατοίκους.

Το πρόστιμο έχει γίνει θέμα συζήτησης στην πόλη, με τους κατοίκους να σχολιάζουν πως το μέτρο της απαγόρευσης του τσιγάρου στα μαγαζιά και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, αλλά όπως λένε μόνο στην περίπτωση του ιδιοκτήτη καφενείου στο χωριό Γιαννούλη Έβρου. Διότι στα μαγαζιά της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, το τσιγάρο πάει σύνεφο και έλεγχος κανένας. Είπαμε όμως....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου