Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ


Η σύνθεση της κυβέρνησης δεν είναι το μοναδικό θέμα που απασχολεί το ΠΑΣΟΚ. 
Στην πραγματικότητα, το θέμα ηγεσίας του κόμματος έχει ήδη τεθεί, πριν ακόμα προλάβει να κλείσει ένα εικοσιτετράωρο από την παραίτησή του από πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του ως πρόεδρος του κόμματος. 
Τον ασκό του Αιόλου εναντίον του άνοιξε και επισήμως η υποψηφιότητα του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου για τη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού. 
Με την πρότασή του αυτή, ο...
...Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να εξαγριώσει ακόμα και κορυφαίους υπουργούς του, ή και «παπανδρεϊκούς» βουλευτές που συνετάχθησαν με όσους προειδοποιούσαν με παραίτηση χθες το πρωί, στον βαθμό που δεν θα άλλαζε γνώμη ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Και αυτό, διότι θεωρούσαν την πρόταση Πετσάλνικου, περίπου ως «κόλπο» για να παραμείνει ατύπως πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, λίγες μέρες αφού είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης για να... ανοίξει τον δρόμο σε μία μεταβατική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Θέμα ηγεσίας άνοιξε, άλλωστε, ευθέως χθες ο Δημήτρης Λιντζέρης, που λίγες ημέρες πριν είχε προϊδεάσει, χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου ως «παρελθόν». «Οφείλει να δρομολογήσει ομαλές πολιτικές εξελίξεις για την χώρα και το κόμμα», είπε για τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας εμμέσως ότι η θητεία του σε αυτό το αξίωμα λήγει σε... λίγες ώρες. «Μην έχετε την αντίληψη ότι οι ημερομηνίες έχουν να κάνουν με τις πολιτικές θέσεις. Θα πρέπει να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην «επόμενη μέρα», είπε, εκφράζοντας στην πραγματικότητα πολλούς συναδέλφους του σε Κοινοβουλευτική Ομάδα και κόμμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου