Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τα σχέδια Καραμανλή φέρνουν τον Κικίλια στη Βουλή.



Μπορεί η Έλενα Κουντουρά να έχει μπει στο αεροπλάνο για την Αθήνα, μετά τις εξελίξεις από την παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου (είναι πρώτη αναπληρωματική στην Α΄ Αθηνών με τη ΝΔ), αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο, ότι...
... θα πάρει τελικά τη βουλευτική έδρα, λόγω προσωπικών ζητημάτων (η ίδια ξεκίνησε μια νέα καριέρα με τα θέματα του μόντελιγκ στο εξωτερικό, ο σύζυγός της εγκαταστάθηκε μόνιμα στις ΗΠΑ, υπάρχουν πολλές οικονομικές και νομικές εκκρεμότητες με τις οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα κλπ) .

Ο αμέσως επόμενος αναπληρωματικός μετά την Κουντουρά είναι ο Γιώργος Αλογοσκούφης (για τέτοιο πολιτικό "ρεζιλίκι" μιλάμε, να είσαι "τσάρος" των οικονομικών και να σε ξεπερνά η μοντέλα) , όμως όπως λένε κάποιες πληροφορίες, μπορεί να μην εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Κι αυτό διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Γιώργος Αλογοσκούφης επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Κώστα Καραμανλή και αυτός του πρότεινε να μην εμπλακεί, τουλάχιστον αυτή την περίοδο με την πολιτική, καθώς θα εγείρει ξανά τα πάθη για τα "έργα και τις ημέρες" της κυβέρνησης Καραμανλή.

Εξάλλου, όπως δημοσιεύθηκε και αλλού, ο πρώην πρωθυπουργός θέλει τους δικούς του ανθρώπους να είναι προσεκτικοί και να κινούνται με διακριτικότητα, κάτι που φάνηκε και από την δυσαρέσκεια του Κώστα Καραμανλή, από τις τελευταίες κινήσεις του άλλου γίγαντα της πολιτικής και της κυβέρνησης Καραμανλή, του Ευάγγελου Αντώναρου. Κι αυτό διότι ο Καραμανλής θέλει να μείνει αυτή την περίοδο μακριά από τις εξελίξεις και τα σχόλια, ο ίδιος και όσοι συνδέονται με την κυβέρνησή του, εκτιμώντας ότι με τη σιωπή και την αποχή, ξεχνιούνται όλα όσα σχετίζονται με την περίοδο της διακυβέρνησής του και την πρωτοφανή ήττα της Νέας Δημοκρατίας επί προεδρίας του.

Έτσι θα μπορεί να μένει μακριά και αμέτοχα από τις εξελίξεις, περιμένοντας τη φθορά του Σαμαρά, ώστε να επανέλθει ως "σωτήρας" της κεντροδεξιάς παράταξης, με διαθέσεις όχι απλώς να ηγηθεί και πάλι στη Νέα Δημοκρατία, αλλά ενδεχομένως και να "ενώσει" τα κομμάτια της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι στενοί συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, θεωρούν την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά ως...παρένθεση !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου