Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σε αναμονή και νέας γαλάζιας κολοτούμπας;


Το φλιτζάνι σήμερα δείχνει κάτι σε...Παπαδήμο. 
Για να δούμε όμως τι θα συμβεί διότι οι όροι του Λουκά Παπαδήμου αποτελούν τον νέο σκόπελο που πρέπει να ξεπεραστεί προκειμένου να ευοδωθεί η όλη προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας που κρατάει πλέον τέσσερις μέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες...
...ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ζητά τρία πράγματα προκειμένου να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας στην κυοφορούμενη συγκυβέρνηση: 
Α. Να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα για την ψήφιση της απόφασης της 26ης  Οκτωβρίου και να υπογράψουν το χαρτί που ζητά ηΕυρωπαϊκή Ένωση, κάτι που απέρριψε η Ν.Δ.


Β. Να συμμετέχουν στην κυβέρνηση περισσότερα πολιτικά πρόσωπα από τη ΝΔ, η οποία απέρριψε και αυτή την προϋπόθεση.

Γ. Να μην είναι δεσμευτική η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή εκλογών, διότι είναι πιθανό ο χρόνος αυτός να μην είναι αρκετός για να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κομμάτων. Και αυτό απορρίφθηκε από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega έγινε τα ξημερώματα τηλεφώνημα του Παπανδρέου στον Σαμαρά και τηλεφώνημα του Παπαδήμου στονΣαμαρά. Από τα τηλεφωνήματα αυτά προκύπτει ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Παπαδήμος φέρεται να ξεκαθάρισε πως δεν θέτει θέμα παραμονής ή αλλαγής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, πράγμα που «απελευθερώνει» τον Γιώργο Παπανδρέου από οποιαδήποτε σκέψη για «αναγκαστική» απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την πλατεία Συντάγματος.

Απομένει λοιπόν η αντίδραση της ΝΔ (καθώς ο Καρατζαφέρης συμφωνεί με Παπαδήμο).
Αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις.
Θα επιμείνει στους όρους που έχει θέσει η ΝΔ και ο Σαμαράς ή θα γίνουν πλέον το πιό χαρακτηριστικό συνώνυμο της κολοτούμπας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου