Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Απλώς "κομπάρσοι"

Με το ελληνικό χρέος να κρίνεται από τους ευρωπαίους ως μη βιώσιμο, μέχρι και το 2020, το δίδυμο Μέρκελ - Σαρκοζί προσανατολίζεται σε «εθελοντικό» κούρεμα ελληνικών ομολόγων της τάξης του 50% και συμφωνεί κατ' αρχήν στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (ελληνικών και ξένων) με 108 δισ. ευρώ, χωρίς να έχει καταλήξει στον τρόπο του μηχανισμού χρηματοδότησης.
Αυτό αποφάσισαν οι δύο τους για την Ελλάδα, αυτό θα παρουσιάσουν για έγκριση από τα...άλλα "παιδιά" της Ευρωζώνης (ούτε λόγος για να μη συμφωνήσουν).
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος «εκλήθησαν» απλώς, το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα.
Ούτε καν για να πουν την άποψή τους. Έδωσαν βέβαια δεσμεύσεις ότι θα τηρήσουν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, όμως η κα. Μέρκελ, φαίνεται να επέμεινε στην ανάγκη λήψης και νέων μέτρων (πέραν της πλήρους τήρησης των ελληνικών δεσμεύσεων). Να σημειωθεί ότι...
... Μέρκελ - Σαρκοζί έσπευσαν να διαχωρίσουν πλήρως την υπόθεση της Ελλάδας από αυτή των άλλων χρεωμένων χωρών (Ιρλανδία - Πορτογαλία). Μας έχουν κατατάξει στις "ειδικές περιπτώσεις", γι αυτό και στέλνουν ως τοποτηρητή στην Αθήνα τον Ράιχενμαπχ.
Χάιλ...το χάλι μας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου