Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Γαλάζια μαλλιοτραβήγματα


Δεν θα εκτονωθεί εύκολα η σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της ΝΔ και πιο συγκεκριμένα, μεταξύ της ΔΑΚΕ και βουλευτών της μετριοπαθούς πτέρυγας του κόμματος, την οποία αποκάλυψε χθες το "Εθνος της Κυριακής". Η κόντρα αυτή είχε συνέχεια, με ανακοινώσεις που εξέδωσαν τόσο η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης. Οι τοποθετήσεις των δύο πλευρών, όπως καταγράφηκαν δημοσίως, δεν θυμίζουν -σε καμία περίπτωση- αντιπαράθεση στελεχών που ανήκουν στο ίδιο κόμμα...

Εχουμε και λέμε λοιπόν... Ο Κυρ. Μητσοτάκης, που έχει χαρακτηριστεί από τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ως "οπαδός του θατσερισμού", επειδή ζήτησε να μπουν σε εφεδρεία όσοι δημόσιοι υπάλληλοι προσελήφθησαν εκτός διαγωνισμών του ΑΣΕΠ μετά το 1994, απάντησε εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Ν. Κιουτσούκη.
...
"Θα περίμενα η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα να αγωνίζεται πρωτίστως για τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την ανεργία και τις μειώσεις μισθών. Αλλά αυτό φαντάζει δύσκολο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα ήταν μέχρι πρόσφατα αρχισυνδικαλιστής στον κρατικοδίαιτο ΟΣΕ", είπε χαρακτηριστικά.
Αμεση ήταν η αντίδραση της ΔΑΚΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης "όταν θα μιλά για κρατικοδίαιτους να κοιτά τα μούτρα του στον καθρέφτη"! Οι "γαλάζιοι" συνδικαλιστές δεν σταμάτησαν όμως εκεί: "Αν τολμά ο κ. Μητσοτάκης, να βγάλουμε στη δημοσιότητα τα εκκαθαριστικά μας για να δούμε ποιος είναι κρατικοδίαιτος".
Ολα αυτά προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την έννοια του... εσωκομματικού διαλόγου, ωστόσο ο Αντ. Σαμαράς προτιμά, μέχρι στιγμής, να παρακολουθεί την... ανταλλαγή πυρών από μακριά, επειδή μάλλον φοβάται μήπως τον πετύχει καμία αδέσποτη σφαίρα....

(πηγή: εφημερίδα "¨Εθνος")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου