Όπως και να το κάνουμε, η σπατάλη του δημοσίου χρήματος σε ορισμένες ΔΕΚΟ “βγάζει μάτια”. Κι αυτές οι περιπτώσεις, αν και αποτελούν εξαίρεση, έγιναν αιτία για να τους “βγεί” και το όνομα.
Ενδεικτικά και ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι όσα ήρθαν στο φως πρόσφατα σε ότι αφορά κάποιους μισθούς-μαμούθ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη διαμάχη που υπήρξε στο Δ.Σ. ανάμεσα στον πρόεδρο Γ. Κωνσταντίνου και τον εκτελεστικό σύμβουλο Κώστα Μαυράκη και οδήγησε στην αντικατάστασή τους. Ο ίδιος ο Γ. Κωνσταντίνου περιέγραψε τη ΔΕΘ ως μια “διδακτική ιστορία για το πώς λειτουργεί μια ΔΕΚΟ και το Δημόσιο”. Διαβάστε παρακάτω και βγάλτε συμπέρασμα.
Οπως κατήγγειλε ο Γ. Κωνσταντίνου, ο εκτελεστικός σύμβουλος της ΔΕΘ συνέχιζε να ενσωματώνει κάθε μήνα στον μισθό του 1.700 ευρώ επι πλέον ως υπερωρίες για... βάρδιες, που υποτίθεται πως έκανε στο πάρκινγκ της οδού Αγγελάκη, ως... παρκαδόρος.
Οπως είχε αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, το πάρκινγκ της HELEXPO A.E. (της εταιρείας της ΔΕΘ) όταν άρχισε να το διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία, έφθασε να έχει συνολικό κόστος περίπου 80.000 ευρώ. Αντίθετα, όσο η διαχείριση του πάρκινγκ γίνονταν από την ίδια της ΔΕΘ είχε πολλαπλάσιο κόστος, δεδομένου ότι 80.000 ευρώ (όσο κόστιζε μετά γενικά) ήταν μέχρι τις αρχές του χρόνου, μόνον οι συνολικές ετήσιες απολαβές ενός μοναδικού εργαζομένου, ο οποίος είναι και πρόεδρος σε ένα από τα σωματεία των εργαζομένων, ενώ στο συγκεκριμένο πάρκινγκ εργάζονταν συνολικά εννιά άτομα, με ανάλογες ηγεμονικές απολαβές.
Οι αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν στη ΔΕΘ, με τους 32 σήμερα εργαζομένους, έφεραν κάποιες αλλαγές, όμως το θέμα του εξορθολογισμού της ΔΕΘ (με 57 εργαζομένους) τίθεται πλέον επιτακτικά.
(πηγή:εφημερίδα Έθνος)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου