Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Τεξανός καί πρώην πιλότος μαχητικού των ΗΠΑ ο πιθανότερος υποψήφιος Πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών


Την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσημα χθές Σάββατο ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι (διαδέχθηκε τον Τζώρτζ Μπους στη θέση όταν αυτός εκλέχθηκε Πρόεδρος), γνωστός για τις συντηρητικές απόψεις του. 
Είναι πρώην πιλότος μαχητικού της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ καί γνωστός για τις συντηριτικές απόψεις του. Κατηγορεί τον Ομπάμα για “ασυνάρτητη ακαταστασία” και ότι αψηφά συμμάχους όπως το Ισραήλ ενώ οραματίζεται μια ισχυρή οικονομικά και κοινωνικά Αμερική, με αναγέννηση των “παραδοσιακών αρετών” του Αμερικανού πολίτη και με ουσιαστικό δυναμικό πρωταγωνιστικό ρόλο στον κόσμο.
Ο Ρικ Πέρι μπήκε στη «μάχη» την ώρα που οι συνυποψήφιοί του αναμένουν τα αποτελέσματα μίας άτυπης ψηφοφορίας στην Άιοβα που θα δείξει την τάση των ψηφοφόρων στην πολιτεία, η οποία θα «ανοίξει» το Φεβρουάριο του 2012 την κούρσα των εσωκομματικών αναμετρήσεων.

Την ίδια ώρα, στο δημοκρατικό «στρατόπεδο» ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα περιοδεία στις μεσοδυτικές πολιτείες.

Ο Ρικ Πέρι εξελέγη κυβερνήτης του Τέξας το 2000 μετά την «εγκατάσταση» του Τζορτζ Ο.Μπους στο Λευκό Οίκο. Είναι ηλικίας 61 ετών και παρόλο που μπήκε στην κούρσα σχετικά αργά -15 μήνες πριν τις εκλογές- θεωρείται από τα φαβορί του κόμματός του.

Πιστώνεται με καλές επιδόσεις στο θέμα της δημιουργίας θέσεων εργασίας στην πολιτεία του, ενώ έχει ισχυρό δίκτυο υποστηρικτών και χρηματοδοτών που θα του δώσουν μία καλή θέση στην πολιτική κούρσα, παρόλο που αντίπαλοί του κατέβηκαν νωρίτερα στον αγώνα.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε με γραπτή δήλωση λίγο πριν μιλήσει ενώπιον υποστηρικτών του σε συνεδριακό κέντρο στη νότια Καρολίνα.

«Με την πίστη μου στο Θεό, τη στήριξη της οικογένειάς μου και την ακλόνητη πίστη μου στις αρετές της Αμερικής, θέτω υποψηφιότητα για τις προεδρικές των ΗΠΑ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πέρι.

«Η θέση της Αμερικής στον κόσμο κινδυνεύει, όχι μόνο εξαιτίας μιας καταστροφικής οικονομικής πολιτικής αλλά εξαιτίας της ασυνάρτητης ακαταστασίας που εκλαμβάνεται ως η εξωτερική μας πολιτική» τονίζει.

Ο Πέρι κατηγόρησε κυρίως τον Μπαράκ Ομπάμα ότι «αψηφά παραδοσιακούς συμμάχους όπως το Ισραήλ και η Βρετανία».

«Δεν θα μείνουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα και θα δεχτούμε τη μιζέρια στην οποία βρισκόμαστε, καθώς μια μεγάλη χώρα πρέπει να διοικείται καλύτερα, η αναγέννηση μιας χώρας απαιτεί ένα νέο πρόεδρο» ανέφερε.

Με ενδιαφέρον αναμένουν, εν τω μεταξύ, οι εσωκομματικοί του αντίπαλοί του τα αποτελέσματα μίας άτυπης ψηφοφορίας που θα παργαμτοποιηθεί στην Άιοβα και αναμένεται να λειτουργήσει ως «βαρόμετρο» για τις προτιμήσεις των ψηφόφορων. Δεν πρόκειται για επίσημη εσωκομματική ψηφοφορία, όμως ο νικητής θα λάβει σημαντική ώθηση στο μακρύ δρόμο προς την κατάκτηση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η Άιοβα είναι η πολιτεία που θα εγκαινιάσει το Φεβρουάριο του 2012 τη διαδικασία των εσωκομματικών αναμετρήσεων στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Επικρατέστερος υποψήφιος στις δημοσκοπήσεις είναι σήμερα ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνει, ο οποίος έχασε το χρίσμα το 2008 από τον γερουσιαστή της Αριζόνα Τζον Μακέιν. Υποψήφια είναι και το «αντίπαλο δέος» της Σάρα Πέιλιν, η 53χρονη βουλευτής της Μινεσότα Μισέλ Μπάκμαν. Όσο για την ίδια την Πέιλιν, κινητήρια δύναμη του Tea Party, προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

πηγή ΔΟΛ-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου