Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Σχεδίαζαν εκδρομή φιλάθλων της Βίσλα για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ μέσω των κατεχόμενων


Αναζητώντας φθηνά εισιτήρια για τη μετάβαση στην Κύπρο των φιλάθλων της Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία), για τον αγώνα-ρεβάνς με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, στα πλαίσια του Τσάμπιονς Ληγκ, ένα πολωνικό ταξιδιωτικό γραφείο έκλεισε εισητήρια μέσω των...κατεχόμενων.
Η Κύπριοι αντέδρασαν άμεσα, προειδοποίησαν και τώρα οι πολωνοί τρέχουν για να ακυρώσουν την εκδρομή.
Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ, ως πρωταθλήτρια Κύπρου, συμμετέχει στα προκριματικά των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λήγκ και κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την πολωνική ομάδα Βισλα Κρακοβίας. 

Ο πρώτος αγώνας γίνεται στην Πολωνία αύριο Τετάρτη 17 Αυγούστου και ο επαναληπτικός θα γίνει στην έδρα του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία στις 23 Αυγούστου.

Ενόψη του επαναληπτικού, ένα πολωνικό ταξιδιωτικό πρακτορείο που συνεργάζεται με την πολωνική ομάδα ετοίμασε ένα εκδρομικό πακέτο για τη μετάβαση των πολωνών φιλάθλων στη Λευκωσία. Με μια λεπτομέρεια.

Η εκδρομή προγραμματίσθηκε με διαδρομή μέσω των...κατεχομένων και με διαμονή στην Κερύνεια !!!

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, η Πρεσβεία ης Κύπρου στην Πολωνία με την Πρέσβη κα Πόπη Αβραάμ, αντέδρασε άμεσα και με διαβήματα ζήτησε τη ματαίωση της συγκεκριμένης εκδρομής των πολωνών φιλάθλων.

Τους ενημέρωσε μεταξύ άλλων (την ομάδα και τους υπεύθυνους του πολωνικού ταξιδιωτικού γραφείου), ότι η Πολωνία και όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναγνωρίζουν και δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις με το ψευδοκράτος.

Επιπλέον, τους προειδοποίησε ότι τα αεροδρόμια των κατεχομένων στο ψευδοκράτος δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένα, με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται σοβαρά προβλήματα για τους οπαδούς της Βίσλα. Τους έδωσε να καταλάβουν πως, αν συμβεί κάτι, δεν θα υπάρχει κάποιος αναγνωρισμένος φορέας να τους υπερασπίσει, καθώς η Πολωνία δεν έχει διπλωματικό αντιπρόσωπο στα κατεχόμενα. 

Τέλος, τους ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του ΑΠΟΕΛ δεν θα έδινε εισιτήρια σε όσους φιλάθλους δεν θα πήγαιναν στη Λευκωσία μέσω της νόμιμης οδού.

Το πολωνικό ταξιδιωτικό γραφείο κατάλαβε αμέσως το λάθος του και δικαιολογήθηκε ότι επέλεξε αυτή τη διαδρομή (μέσω των κατεχόμενων) προσπαθώντας να βρεί φθηνά εισητήρια για την Κύπρο. Έτσι, μέσω ίντερνετ, απευθύνθηκε σε τουρκικό ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο τους υπέδειξε ως καλύτερη διαδρομή την αεροπορική μετάβαση μέσω...Αττάλειας και από εκεί μέσω των κατεχόμενων με διαμονή σε ξενοδοχείο στον Άγιο Γεώργιο της Κερύνειας.

Οι πολωνοί τώρα προσπαθουν να ακυρώσουν το ταξίδι αυτό και αναζητούν άλλους τρόπους για νόμιμη μετάβαση των φιλάθλων της Βίσλα Κρακοβίας στην Κύπρο και στη Λευκωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου