Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Γιατί γενική απαγόρευση; Να απαγορευτεί η υποχρέωση...



Η μπούρκα και το νικάμπ είναι τα δύο είδη των γνωστών παραδοσιακών γυναικείων ενδυμασιών του Ισλάμ που καλύπτουν πλήρως το πρόσωπο και το σώμα των γυναικών. Η μπούρκα καλύπτει πλήρως το σώμα και το κεφάλι έχοντας υφασμάτινο δίχτυ ή "άνοιγμα" στο ύψος των ματιών, ενώ η νικάμπ αφήνει ακάλυπτα τα μάτια και το μέτωπο.
Εδώ και κάποιους μήνες, η Γαλλία και το Βέλγιο, με νόμο, απαγορεύουν τη δημόσια εμφάνιση των γυναικών με τέτοιου είδους ενδύματα.
Το θέμα ήλθε πρόσφατα στην επικαιρότητα, όταν ένας Γάλλος επιχειρηματίας πλήρωσε τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δύο γυναίκες στο Βέλγιο επειδή φορούσαν μπούρκα.
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ονομάζεται Rachid Nekkaz , ασχολείται με αγοραπωλησίες ακινήτων και είναι γιός Αλγερινού μετανάστη.

Πριν από λίγο καιρό είχε πληρώσει πάλι ένα αντίστοιχο πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε γυναίκα, αυτή τη φορά στη γαλλική πόλη Roubaix (Βόρεια Γαλλία).
Για τον σκοπό αυτό -σύμφωνα με δημοσιεύματα- έχει ανοίξει έναν λογαριασμό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η κίνηση του Γάλλου επιχειρηματία έχει να κάνει και με το ότι ο ίδιος ασχολείται και με την πολιτική. Έχει ιδρύσει πολιτικό κόμμα, τον Σοσιαλδημοκρατικό Συναγερμό (RSD), συμμετείχε στις τελευταίες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές της Γαλλίας και τώρα έχει δηλώσει υποψηφιότητα ως υποψήφιος Πρόεδρος της χώρας στις εκλογές που θα γίνουν το 2012 (ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες προεδρικές με αντιπάλους τον Σαρκοζί και τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ).

Άσχετα με το από που μπορεί να εκπορεύεται η κίνηση του συγκεκριμένου επιχειρηματία, η απόφαση για την απαγόρευση της μπούρκα και του νικάμπ τροφοδοτεί ενστάσεις.

Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ασκεί τη θρησκεία του όπως θέλει.

Ισχυριζονται κάποιοι ότι οι ενδυμασίες αυτές “ενοχλούν” την κοινωνία διότι παραπέμπουν σε...θρησκευτικό φανατισμό. Σοβαρά;
Είναι άραγε μόνο αυτού του είδους οι ενδυμασίες που “ενοχλούν” την κοινωνία;
Και δεν αναφερόμαστε στα “καυτά” ρούχα κάποιων γυναικών. Κάθε άλλο.

Για να είμαστε σοβαροί, δεν πρέπει να μας φοβίζει το να μπορούν να φορούν όσες γυναίκες το επιθυμούν, μπούρκα και νικάμπ, ούτε να το απαγορεύουμε.

Εκείνο που πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ είναι να υποχρεωθούν με το ζόρι οι γυναίκες να φορούν μπούρκα...

Εκεί σε θέλω Σαρκοζί μου...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου