Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Φήμες για απόδραση του Καντάφι μέσα από τούνελ


Μέσα από ένα δαιδαλώδες μυστικό υπόγειο δίκτυο τούνελ πολλών χιλιομέτρων, ενδέχεται να έχει διαφύγει από την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, ο Μουαμάρ Καντάφι κι αυτός είναι ο λόγος που παραμένει άφαντος, παρά το ότι η πτώση της πρωτεύουσας της Λιβύης στα χέρια των αντικαθεστωτικών είναι γεγονός.
Αυτό μεταδίδουν τώρα τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, ικάζοντας ότι ο Καντάφι κρύβεται κάπου στην πόλη ή έχει διαφύγη στην έρημο, σε απρόσιτους θύλακες όπου υπάρχουν φυλές που παραμένουν ακόμη φιλικές μαζί του.
Οι πληροφορίες για την ύπαρξη αυτού του υπογείου δικτύου με τα τούνελ, σύμφωνα με στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης αναφέρουν ότι κατασκευάστηκε το 1984 και εξασφαλίζει επικοινωνία μεταξύ στρατηγικών κτιρίων της πρωτεύουσας αλλά οδηγεί και σε απόμερες άγνωστες διεξόδους για διαφυγή από την πόλη. 
Υποστηρίζουν επίσης ότι πολλά σημεία του είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά ώστε να εμποδιστεί η δίοδος όσων θελήσουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του.

Το βράδυ κυκλοφόρησαν και πάλι φήμες για ενδεχόμενη διαφυγή του σε κάποια άλλη χώρα, με πιό πιθανές τη βενεζουέλα, τη Μάλτα, την Αλγερία και τη Νότιο Αφρική. 
Η Μάλτα και η Ν. Αφρική έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι ο Καντάφι δεν βρίσκεται στο έδαφός τους, υποστηρίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα συνεργαστούν για την παράδοσή του στο Διεθνές Δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου