Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ο Αμβρόσιος, η Δημοκρατική Αριστερά, ο Ντερτιλής και ο...Πεταλωτής


ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ-ΝΤΕΡΤΙΛΗ, ΤΗ ΣΚΗΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ” ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Όταν έγινε γνωστό πως ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος σκοπεύει να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νικόλαο Ντερτιλή, τον τελευταίο εν ζωή κατάδικο της απριλιανής δικτατορίας και εκ των πρωτεργατών της Χούντας, πέρα από την έκπληξη που προκάλεσε στο πανελλήνιο η πρόθεσή του, έγινε η αιτία και για μια σκληρή ανακοίνωση από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η ανακοίνωση αυτή (κυρίως αυτή διότι προέρχεται από το...ποίμνιό του) αλλά και άλλες διαμαρτυρίες, έγιναν αφορμή για να επανέλθει ο κ. Αμβρόσιος με νέα επιστολή του, το περιεχόμενο της οποίας αναμένεται να προκαλέσει και νέες αντιδράσεις.
Στην αίτηση που είχε κάνει προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να επισκφθεί τον κρατούμενο ο κ. Αμβρόσιος τον χαρακτήριζε ως «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής».Εξέφραζε και παράπονο ότι δεν του έχει δοθεί άδεια ώς τώρα ώστε να επισκεφθεί «τον γενναίο Έλληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ' εφαρμογή του λόγου του Θεού. Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ' ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του”.

Αμέσως αντέδρασε η οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαίας, τονίζοντας:”Είναι γνωστό ότι ο κ. Αμβρόσιος εχθρεύεται βαθύτατα την Δημοκρατία και θεωρεί χριστιανικό πρότυπο ζωής το μίσος, τον φανατισμό και την δολοφονική βία. Δεν χάνει άλλωστε ευκαιρία να μας τα υπενθυμίζει κάθε τόσο με παραληρηματικές δηλώσεις μισαλλοδοξίας. Το πρόβλημα είναι της Πολιτείας από την οποία μισθοδοτείται ο κρατικός υπάλληλος κ. Αμβρόσιος και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της οποίας εκλεκτό μέλος αποτελεί”.

Τώρα επανέρχεται ο Μητροπολίτης με ανοιχτή επιστολή του στην οποία γράφει για “φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας” και υπερασπίζεται την απόφασή του να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νικόλαο Ντερτιλή.
Παράλληλα, ο Μητροπολίτης εξαπολύει επίθεση, με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ.Πεταλωτή κατηγορώντας τον ότι “χωρίς ίχνος ντροπής διέστρεψε το περιεχόμενο της αιτήσεώς μου και προέβη σε δηλώσεις διά του Τύπου”.

Ο κ. Πεταλωτής, με αφορμή την αίτηση του κ. Αμβρόσιου να επισκεφθεί τον Νικόλαο Ντερτιλή είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στην “Καθημερινή” και τα εξής: “Ο Ιεράρχης ζητεί με νόμιμο τρόπο την επίσκεψη στον κρατούμενο. Αφού κι αυτός συναινεί, δεν θα μπορούσε να υπάρξει άρνηση. Σε πολιτικό επίπεδο όμως οι κολακευτικοί χαρακτηρισμοί προς βασανιστές και υπηρέτες της χούντας προσβάλλουν σαφέστατα το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού. Διαβάζοντας το έγγραφο του κ. Αμβρόσιου, με το οποίο εξυμνούσε επί μακρόν τον κρατούμενο Ντερτιλή, αδυνατούσα να το πιστέψω”.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα, το katestimeno.blogspot.com βρήκε για εσάς και τα εξής:

Στο προσωπικό blog του Μητροπολίτη Αμβρόσιου (mkka.blogspot.com) μπορείτε να διαβάσετε την μακροσκελή επιστολή του, με τίτλο “Η επίσκεψη στον Στρατηγό Ντερτιλή”.

Στο blog της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαίας (http://dimokratiki-aristera-achaias.blogspot.com/2011/08/blog-post_12.html?utm_source=BP_recent) μπορείτε να διαβάσετε την αιχμηρή ανακοίνωση της Οργάνωσης κατά του Μητροπολίτη Αμβρόσιου για την πρόθεσή του να επισκφθεί τον Νικόλαο Ντερτιλή.

Στην εφημερίδα “Καθημερινή” (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_10/08/2011_452277 ) μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Γ. Πεταλωτή.


1 σχόλιο:

  1. Είχαμε αντίδραση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή ο οποίος τόνισε«δεν θα ακολουθήσω τον παραληρηματικό και προκλητικό της στοιχειώδους νοημοσύνης λόγο του κ. Αμβρόσιου. Πάντως, θεωρώ τιμή για μένα να με εξυβρίζει ο ίδιος άνθρωπος που εξυμνεί τον γενναίο στρατηγό Ντερτιλή και τις γνωστές αρχές του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή