Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Το αλαλούμ με τη φορολόγηση των παροχών, έγινε αιτία να εντοπιστούν και αυτοί που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την ήρα από το στάρι

Δεν έφτανε στην κυβέρνηση η φωτιά που άναψε ο ΕΝΦΙΑ (και δε λέει να σβήσει) ξαφνικά της προέκυψε και το θέμα με τις εταιρικές παροχές. Δηλαδή τις παροχές σε είδος που δίνουν οι εταιρείες και τις οποίες τώρα θέλει να φορολογήσει το υπουργείο Οικονομικών. Η εγκύκλιος που εξέδωσε η αρμόδια Γενική Γραμματεία τις ημέρες αυτές, χαρακτηρίστηκε από μια μεγάλη ασάφεια, προκάλεσε αναταραχή και βεβαίως προκάλεσε απίστευτη οργή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση που δημιουργήθηκε, ανάγκασε το...
... υπουργείο να βγάλει non paper, στο οποίο εξηγεί “τι φορολογείται” και τι όχι αλλά ακόμη μια μεγάλη ζημιά για την κυβέρνηση είχε γίνει.

Το τεράστιο αλαλούμ με το “τι φορολογείται” και τι όχι, προκάλεσε ένα ακόμη πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση κι αυτός είναι ο λόγος που σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι στο Μαξίμου (που καθημερινά προσπαθούν να διώχνουν τα νερά από την κυβερνητική βάρκα, που συνεχώς μπάζει) εξοργίστηκαν σε σημείο “εγκεφαλικού”

Η νέα μνημειώδης γκάφα με τις εταιρικές παροχές προέκυψε μάλιστα λίγες ώρες πριν την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης κι ενώ γίνεται κουβέντα για φορο-ελαφρύνσεις. Άλλα αντί άλλων, δηλαδή....

Και για να λέμε του στραβού το δίκαιο, η εγκύκλιος έχει στόχο να “εντοπίσει” τα μεγαλοστελέχη των εταιρειών που παίρνουν απίστευτα ποσά σε μπόνους, δάνεια, κινητά τηλέφωνα, αυτοκίνητα κ.λπ.

Με τη δημοσιότητά της όμως, μάλλον “εντόπισε” κι μερικά ακόμη μεγαλοστελέχη της κυβέρνησης που αυτουπονομεύουν το κυβερνητικό έργο και κάνουν τα πάντα για να “καταστρέψουν” το κυβερνητικό προφίλ (λόγω ανικανότητας ή επειδή προτάσουν δικούς τους, προσωπικούς λόγους).

Διότι όλα αυτά τα απίστευτα χρήματα σε bonus των μεγαλοστελεχών του ιδιωτικού τομέα , τα δωρεάν αυτοκίνητα, τα δωρεάν κινητά, τα δώρα σε εξωτικές διακοπές,ι οι υπερβολικές διωτικές ασφάλειες και τόσα άλλα που έγιναν βίλες στα βόρεια προάστεια και πάρτι με αστακοπόλεμους σε νησιά, δεν έχουν καμία σχέση με τις παροχές που παίρνουν οι απλοί εργαζόμενοι, μόνο και μόνο για να έχουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια στην εργασία τους.

Κάποιοι όμως στην κυβέρνηση, δεν μπορούν ακόμη να ξεχωρίσουν την ήρα από το στάρι...

ΥΓ
Για τις διευκρινήσεις που δόθηκαν σχετικά με τη φορολόγηση των εργασιακών παροχών, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου