Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πεζοναύτες των ΗΠΑ αποβιβάστηκαν στην Αυστραλία


Περίπου 200 Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν τις τελευταίες ώρες από στρατιωτικό αεροπλάνο των Η.Π.Α., το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ντάργουιν στην Αυστραλία, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Τα μέλη του επίλεκτου σώματος του αμερικανικού στρατού θα παρακολουθήσουν ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης μαζί με...
...στρατιώτες από την Αυστραλία και την Ινδονησία για τους επόμενους έξι μήνες. 
Στα τέλη του 2011 o Barack Obama είχε υπογράψει συμφωνία με την πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Julia Gillard, για την ανάπτυξη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, 2.500 Αμερικανών Πεζοναυτών στο πλαίσιο ενίσχυσης των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και στις προσπάθειες της Ουάσινγκτον για την καλύτερη προάσπιση των αμερικανικών συμφερόντων στο νότιο τμήμα του Ειρηνικού.
Το δεύτερο κύμα με τους Αμερικανούς πεζοναύτες υποδέχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Αμερικανός πρέσβης στην Αυστραλία, Jeffrey Bleich, ο οποίος τόνισε, παράλληλα, πως μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα με την αμερικανική παρουσία στη χώρα και όλα κυλούν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Οι πρώτοι 200 στρατιώτες με το εθνόσημο των Η.Π.Α. ταξίδεψαν στο Ντάργουιν τον Απρίλιο του 2012, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την άφιξη των επόμενων τμημάτων της αμερικανικής δύναμης. Παρά τις έντονες επικρίσεις της Κίνας, η Julia Gillard είχε ξεκαθαρίσει τότε με ανακοίνωσή της, πως η αποστολή και η ανάπτυξη των Αμερικανών Πεζοναυτών δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τη δημιουργία αμερικανικής βάσης στην Αυστραλία.
 «Δεν υπάρχει καμία στρατιωτική βάση των Η.Π.Α. στην Αυστραλία κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει» είχε πει.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της πρώην Αμερικανίδας ΥΠΕΞ Hillary Clinton, η οποία είχε υπογραμμίσει κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη χώρα της Ωκεανίας (Νοέμβριος του 2012), πως «η Αυστραλία δεν αποτελεί δορυφόρο των Η.Π.Α.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου