Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μετά το Πάσχα οι εκλογές με πρωθυπουργό Παπαδήμο αλλά και νέα εμπλοκή με τον Σαμαρά να θέτει θέμα αξιοπρέπειας


Μετά το Πάσχα οι εκλογές. Στην απόφαση αυτή καταλήγουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ως επόμενο βήμα μετά τη συμφωνία για πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.
Τα δύο  επόμενα βήματα όπου κολλάει, η με «το ζόρι παντριά» των δύο κομμάτων, είναι το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι......ο Λουκάς Παπαδήμος δεν δέχεται για υπουργό οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όχι επειδή αμφισβητεί τις ικανότητές του αλλά επειδή θέλει στο πόστο αυτό ένα επιτελείο της εντελώς προσωπικής εμπιστοσύνης του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις σκέψεις  του κ. Παπαδήμου για το πόστο αυτό υπάρχουν ονόματα όπως αυτά των κ.κ.
Η μεγαλύτερη εμπλοκή όμως παρουσιάζεται στο εσωτερικό πρόβλημα που έχει προκύψει στη Νέα Δημοκρατία.  Εκεί υπάρχουν έντονες διεργασίες στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, προκειμένου να καμφθούν οι φωνές αρκετών βουλευτών οι οποίοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχει ενεργά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη νέα κυβέρνηση.
Πληροφορίες που ήθελαν γαλάζιους βουλευτές να έχουν συντάξει επιστολή διαμαρτυρίας για την αλλαγή πλεύσης της ΝΔ όσον αφορά τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων διαψεύδονται κατηγορηματικά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Προ ολίγου μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μια νέα δήλωση, που εμπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Ο  πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θέτει θέμα αξιοπρέπειας , απέναντι στο αίτημα των Βρυξελλών για γραπτή δέσμευση από τους εταίρους της κυβέρνησης συνεργασίας για υλοποίηση της συμφωνίας της 26/27ης Οκτωβρίου και δήλωσε:
«Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου