Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Πρόταση αποχώρησης της ΝΔ από τη Βουλή, με παραιτήσεις όλων των βουλευτών, για να γίνουν εκλογές


Εισηγήσεις να προχωρήσει σε μια δυναμική κίνηση δέχεται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά την απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι εισηγήσεις αυτές αναφέρονται σε μια θεαματική κίνηση (ίσως και ουσιαστική) που θα είναι η παραίτηση όλων των βουλευτών της ΝΔ από το βουλευτικό αξίωμα και αντίστοιχη παραίτηση όλων των αναπληρωτών τους.
Επί της ουσίας αυτό σημαίνει το εξής:...

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, αν παραιτηθούν βουλευτές και αναπληρωματικοί, από μια εκλογική περιφέρεια, τότε γίνονται εκλογές στην περιφέρεια αυτή για την κάλυψη των κενών εδρών. Καθώς η Νέα Δημοκρατία διαθέτει βουλευτές σχεδόν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, θα γίνουν εκλογές σχεδόν σε όλη τη χώρα. Βεβαίως οι εκλογές θα αφορούν μόνο τις έδρες που μένουν κενές από την αποχώρηση των συγκεκριμένων βουλευτών όμως οι εισηγητές της συγκεκριμένης κίνησης εκτιμούν ότι αυτό θα συμπαρασύρει σε αντίστοιχη κίνηση και τα άλλα κόμματα, οπότε κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε γενικές εκλογές, άμεσα...
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η πρόταση αυτή προς τον Αντώνη Σαμαρά έγινε από συνεργάτες του χθές το βράδυ και από σήμερα μπήκε στα σοβαρά στο τραπέζι των συζητήσεων στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ.
Είναι μια πρόταση που σίγουρα θα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως κίνηση "πολιτικού τυχοδιωκτισμού" αλλά οι εισηγητές της θεωρούν ότι μόνο με τέτοιες κινήσεις μπορεί να σηκωθεί το γάντι που έριξε ο πρωθυπουργός με την απόφασή του για δημοψήφισμα που επίσης μπορεί να χαρακτηριστεί (επίσης) και ως κίνηση "πολιτικού τυχοδιωκτισμού"
Αναμένονται εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου