Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Οι "υπέρ" και οι "κατά" του υπουργικού συμβουλίου


Σταθερός στην απόφασή του να τεθεί σε δημοψήφισμα η νέα δανειακή σύμβαση, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο. Κατά τη συνεδρίαση, υπήρξαν κυβερνητικά στελέχη που τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, δεν έλειψαν όμως οι φωνές κριτικής και οι αρνητικές προσεγγίσεις.
Θετικά για το δημοψήφισμα φέρεται να έχουν τοποθετηθεί οι...
...Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Παπουτσής, Πάνος Μπεγλίτης, Χάρης Καστανίδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
«Κριτική στήριξη» παρείχε κατά τις ίδιες πληροφορίες η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ζήτησε διευκρινίσεις για την πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η επιλογή του δημοψηφίσματος στην παρούσα φάση. Σημείωσε επίσης ότι η απόφαση θα έπρεπε να είχε ληφθεί από την κυβερνητική επιτροπή και να είχε οργανωθεί η υποστήριξη αυτής της απόφασης.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης, από την μεριά του, έθεσε το θέμα της έλλειψης ενημέρωσης των μελών της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα. Θα έπρεπε να είμαστε ενημερωμένοι για να πάμε ομογενοποιημένα και όχι αιφνιδιασμένοι, φέρεται να τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αρνητικός με το δημοψήφισμα ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ανέφερε πως «δεν μπορεί να τίθεται ένα τόσο θεμελιώδες ερώτημα για δημοψήφισμα, που δεσμεύει την χώρα για 30 χρόνια», ενώ εξήγησε πως πως επιθυμεί να δει το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος πριν τοποθετηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου