Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ενός λεπτού φασαρία αντί ενός λεπτού σιγή


Ο Paolo Simoncelli, πατέρας του Marco Simoncelli, του αναβάτη που έχασε τη ζωή του στον αγώνα του Moto Gp στη Μαλαισία, μίλησε σε Ιταλική εφημερίδα κάνοντας μια πρόταση που δεν έχει ακουστεί ξανά σε παρόμοια περίπτωση. Στη Valencia, στον επόμενο και τελευταίο αγώνα του Moto GP για το 2011, να μην κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, όπως έχει γίνει γνωστό, για την απώλεια του γιού του, αλλά για ένα λεπτό να...
...μαρσάρουν όλες οι μοτοσυκλέτες μαζί, όλων των κατηγοριών που θα βρίσκονται στην πίστα! Ενός λεπτού φασαρία λοιπόν προτιμά ο Paolo Simoncelli και σίγουρα αυτό θα προτιμούσε, αν είχε την επιλογή, και ο γιός του. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην πρόταση που έχει ακουστεί ώστε η πίστα του Misano να πάρει το όνομα του γιού του, ο Paolo Simoncelli είπε πως θα ήταν ένα πραγματικό δώρο για εκείνον και την οικογένεια του. Μπορεί το Misano, είπε, να μην ήταν η αγαπημένη πίστα του Marco, είναι όμως η πίστα που βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι τους, στα μέρη που μεγάλωσε και έζησε τη σύντομη ζωή του ο Marco. Ο Paolo Simoncelli δήλωσε πρόθυμος να δωρίσει όλα τα πράγματα του Marco, κράνη, φόρμες, γάντια κλπ, ώστε να δημιουργηθεί ένας μουσείο που οι φίλοι του θα μπορούν να τα βλέπουν, γιατί αποδείχθηκε και στην κηδεία του πως ο Marco είχε πάρε πολλούς φίλους όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Θυμίζουμε πως ο Marco Simoncelli έχασε τη ζωή του σε ηλικία 24 ετών στην πίστα της Μαλαισίας, εκεί όπου κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των 250cc το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου