Σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, βούλγαροι γυρολόγοι έρχονται στη Β. Ελλάδα και πουλούν από απορρυπαντικά μέχρι ψωμί σε πολύ πιό φθηνές τιμές από τις τιμές των αντίστοιχων προιόντων που πωλούνται στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, Μιχάλης Μούσιος, μιλά για "βουλγαροποίηση" της Ελλάδας "καθώς επιχειρείται ραγδαία μείωση του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής οικογένειας, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα...
...πέρυσι βορειοελλαδίτες πήγαιναν στην Βουλγαρία για φτηνή βενζίνη ωστόσο φέτος συνταξιούχοι μετανάστευσαν εκεί για μία πιο φτηνή ζωή.Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, Μιχάλης Μούσιος, μιλά για "βουλγαροποίηση" της Ελλάδας "καθώς επιχειρείται ραγδαία μείωση του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής οικογένειας, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα...
Φέτος επίσης Βούλγαροι έμποροι έρχονται με φορτηγάκια σε πόλεις και χωριά και πουλάνε φτηνά προϊόντα: απορρυπαντικά, είδη κομμωτηρίου αλλά και ψωμί.
Η τιμή του βουλγάρικου ψωμιού είναι σχεδόν η μισή από ό,τι στους ελληνικούς φούρνους. Το πρώτο πουλιέται με μισό ευρώ το κιλό και το ελληνικό ως 95 λεπτά.
Τα ψωμιά αυτά έρχονται συσκευασμένα και μετά ανοίγονται και πουλιούνται με το κομμάτι. Όπως είναι φυσικό οι έλεγχοι για το με ποια υλικά και υπό ποιες συνθήκες παρασκευάζοναι είναι αδύνατοι - ωστόσο μπροστά στην οικονομία, αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου