Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Έγινε κι αυτό. Πολίτες συγκρούονται με πολίτες στην Αθήνα

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στην Αθήνα. Πολίτες (διαδηλωτές του ΠΑΜΕ) συγκρούονται με πολίτες-κουκουλοφόρους και έχουν σημειωθεί τραυματισμοί. Οδομαχίες και άγριο ξύλο πέφτει μεταξύ των δύο πλευρών. Το ΠΑΜΕ περιφρουρεί τη δική του διαδήλωση και με κάθε τρόπο απέκλεισε τη δυνατότητα παρείσφρησης κουκουλοφόρων σ΄αυτήν.
Σύμφωνα με πληροφορίες...
... ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε ξαφνικά από την Καραγεώργη Σερβίας και ανέβηκε προς την πλευρά που βρίσκονται τα μεγάλα ξενοδοχεία με σκοπό να επιτεθεί στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ.
Σημειώθηκε σύρραξη με πέτρες, καδρόνια και μολότοφ. Υπήρξε παρέμβαση της Αστυνομίας, η οποία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών, ωστόσο, λίγο μετά η αστυνομία αποσύρθηκε με αποτέλεσμα να συνεχίζονται σποραδικά τα επεισόδια και το κυνηγητό μεταξύ νεαρών και μελών του ΠΑΜΕ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν και τραυματίες, ενώ τουλάχιστον ένα άτομο έχει υποστεί σοβαρές κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις, από πτώση.
Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων είχε πετάξει μολότοφ σε μηχανή μικρού κυβισμού στο Μοναστηράκι.
Είναι πρώτη φορά που ένας πολιτικός χώρος, αναλαμβάνει μόνος του με τόσο δυναμικό τρόπο την περιφρούρηση μιας εκδήλωσής τους και προφανώς το γεγονός από μόνο του καταδεικνύει ότι τουλάχιστον το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) δεν σχετίζεται με τις ομάδες των κουκουλοφόρων (των γνωστών-αγνώστων που τα σπάνε κάθε φορά στις διαδηλώσεις), όσο και αν δεν είναι τόσο απλό να γίνουν ακριβείς αναλύσεις για την ανθρωπογεωγραφία των συγκεκριμένων γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου