Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Νεκρός ο 53χρονος οικοδόμος διαδηλωτής-Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου και οι δηλώσεις των πολιτικών


Την τελευταία του πνοή άφησε στον Ευαγγελισμό 53χρονος οικοδόμος διαδηλωτής (μέλος του ΠΑΜΕ), ο οποίος εισήχθη με συμπτώματα κολπικής μαρμαρυγής (αρρυθμία).
Όπως λένε οι γιατροί του νοσοκομείου, ο άντρας είχε ιστορικό καρδιοπάθειας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα χημικά που εισέπνευσε επιβάρυναν την κατάστασή του.
Επί 50 λεπτά, οι γιατροί του έκαναν ανάνηψη χωρίς αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες...
...ο άνδρας βρισκόταν στην πάνω πλευρά του Συντάγματος, εκεί όπου εξελίχθηκε το μεσημέρι ο πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο ασθενής διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στις 16:45 από την «Αίγλη» Ζαππείου χωρίς σφυγμούς, απνοϊκός, με μυδρίαση και ισοηλεκτρική γραμμή στο καρδιογράφημα. Δεν έφερε κανένα τραύμα, ενώ έγιναν επί 50' λεπτά ανεπιτυχείς προσπάθειες ανάνηψης. 


Έχουν διακομισθεί συνολικά 74 πολίτες στον «Ευαγγελισμό». Από αυτούς μόνο οι 4 έχουν κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν αφού τους παρασέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αφού διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.



Δηλώσεις Παπαρήγα
«Προσχεδιασμένη» χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ, και τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο Σύνταγμα, κάνοντας λόγο για «παρακρατικούς».
«Το Σύνταγμα δεν ανήκει σε κανέναν», δήλωσε η κ. Παπαρήγα.
Για τη στάση της Αστυνομίας, είπε ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να επέμβει γιατί θα γίνονταν χειρότερα τα πράγματα.



"Αυτοσυγκράτηση"
Σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία καλούν στελέχη του πολιτικού κόσμου στον απόηχο του τραγικού θανάτου του 53χρονου διαδηλωτή στο Σύνταγμα, επισημαίνοντας πως επιβάλλεται υπευθυνότητα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσής ανέφερε σε σχετική του δήλωσή του: «Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, ένας εργαζόμενος αγωνιστής που κατέβηκε σήμερα στο Σύνταγμα για να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο».

«Κάνω έκκληση σε όλους για υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση» τόνισε ο Χρ.Παπουτσής.

Σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το περιστατικό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Η τυφλή βία των κουκουλοφόρων έκανε να χάσουμε έναν συνάνθρωπό μας, σε ώρες που η κυβέρνηση είχε χάσει τον έλεγχο της κατάστασης».

Εκφράζοντας τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού, ο Αντ.Σαμαράς ανέφερε πως «το μεγαλύτερο όπλο, αυτή την στιγμή, είναι αυτοσυγκράτηση, νηφαλιότητα και - βεβαίως - ψυχραιμία».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου