Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

"Οι Κινέζοι διδάσκουν μουσική του...Μιχάλη Χατζηγιάννη" (το ακούσαμε κι αυτό)

Στα ελληνικά σχολεία μπορεί να διδάσκονται στο μάθημα της μουσικής θέματα για τη βυζαντινή μουσική, την παραδοσιακή μουσική, για τον Μπάχ, τον Ξαρχάκο, τον Θεοδωράκη, τον Χατζηδάκη, τον Σοπέν κ.α. στην Κίνα οι φοιτητές διδάσκονται... Μιχάλη Χατζηγιάννη. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε...
... η Ελεονώρα Μελέτη μέσα από την ραδιοφωνική της εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Δρόμος 89.8 fm». Όπως η ίδια είπε, σε ορισμένα πανεπιστήμια της Κίνας, όσοι παρακολουθούν μαθήματα ελληνικής φιλολογίας και κουλτούρας μαθαίνουν και για τον Χατζηγιάννη.
Αν ισχύει αυτό που μας λέει η πάντα ενημερωμένη για τα καλλιτεχνικά Ελεονώρα Μελέτη, ίσως οι κινέζοι να θέλουν να διδάξουν την ελληνική μουσική, στην... κινέζικη εκδοχή τους.

1 σχόλιο:

  1. Το Κέντρο Ιαπωνικών και Κινεζικών Σπουδών Οικονομάκου έχει συμπληρώσει 30 χρόνια στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, και μάλιστα της διδασκαλίας των Ανατολικών Γλωσσών, τηςΙαπωνικής και Κινεζικής γλώσσας, καθώς και της διάδοσης της κουλτούρας τους. Ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80’ και συνεχίζει να προσφέρει σπουδές ποιότητας σε εκλεκτούς και φιλόδοξους σπουδαστές, που θέλουν να συνδυάσουν τη μόρφωση με επαγγελματική αποκατάσταση υψηλών προδιαγραφών, με καριέρες κύρους και γενικά που θέλουν να επενδύσουν σε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο προσόν, όπως είναι η γνώση της γλώσσας των οικονομικών και τεχνολογικών υπερδυνάμεων, Κίνας και Ιαπωνίας.

    Το Κέντρο Ιαπωνικών & Κινεζικών Σπουδών Οικονομάκου είναι το μοναδικό που συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα και Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας και της Κίνας, για πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές ή και για απλή εξάσκηση της γλώσσας.

    «Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Οικονομάκου (με έδρα την Δευκαλίωνος 54, Αθήνα), έχει πιστοποιηθεί από την ICT Europe για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που εφαρμόζει, σύμφωνα με την Τεχνική Προδιαγραφή ΕΛΟΤ 1433:2008, για τη διδασκαλία Αγγλικών, Γαλλικών, Ιαπωνικών και Κινέζικω

    http://www.oikonomakou.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή