Παρά την απροθυμία των φορέων να αποστείλουν λίστες με υποψήφιους «εφέδρους», ο στόχος της κυβέρνησης για την υπαγωγή σε καθεστώς εφεδρείας περίπου 30.000 εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα έως το τέλος του 2011 ισχύει και θα υλοποιηθεί, ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν απολύσεις, σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Ιδιαίτερο ρόλο αναλαμβάνουν οι υπουργοί, οι οποίοι θα κληθούν να αποτυπώσουν το πλεονάζον προσωπικό που απασχολείται είτε στον στενό πυρήνα των υπηρεσιών τους, είτε σε εποπτευόμενους από αυτούς φορείς του στενού δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στο μεταξύ...
...σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αλλεπάλληλες οι κυβερνητικές συσκέψεις που γίνονται για τον καθορισμό των κριτηρίων. «Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι στους 900.000 εργαζομένους του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν υπάρχει ένα 3% που πλεονάζει», επισήμανε κατά τη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, παραπέμποντας στους συναδέλφους του οι οποίοι «θα φροντίσουν ώστε να εφαρμοστεί ένας μηχανισμός διαφανής, με ενιαία κριτήρια, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ».
Όπως υπογραμμίζουν στελέχη του Δημοσίου, η αποτυχία για την καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού από τους 151 φορείς που είχαν τεθεί στο στόχαστρο της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ και η οποία είχε ζητήσει έως προχθές στοιχεία για το 10% των εργαζομένων που θα μπορούσαν να υπαχθούν στην εργασιακή εφεδρεία, συνδέεται άμεσα με την έλλειψη σαφών κριτηρίων για την επιλογή των «εφέδρων».
(πηγή: εφημερίδα Τα Νέα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου