Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Στη σκιά των εκατομμυρίων της Ευρώπης, ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ εύχονται ο καθένας τον αποκλεισμό του άλλου..


Στην αρχή ήταν ο Ολυμπιακός που πανηγύρισε όταν η Οντένσε από τη Δανία απέκλεισε τον Παναθηναικό από το Τσάμπιονς Ληγκ. Όχι μόνο για τους λόγους που φαντάζεστε αλλά για λόγους κάποιων...εκατομμυρίων ευρώ παραπάνω...

Τώρα, για τους ίδιους λόγους (τα εκατομμύρια ευρώ), ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ παρακαλούν να αποκλειστεί ο Παναθηναικός και από το Γιουρόπα Ληγκ...

Άσε που και μεταξύ των δύο Δικέφαλων το ίδιο παρακαλετό πέφτει. Ο ΠΑΟΚ παρακαλεί να αποκλειστεί η ΑΕΚ, η ΑΕΚ παρακαλεί να αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ... 

Όλα για τα εκατομμύρια...και βέβαια κανένας φαίνεται να νοιάζεται που με τέτοιους αποκλεισμούς αυτούς, η Ελλάδα ως χώρα θα μείνει στάσιμη στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Τα ευρώ πάνω από όλα...
Μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από το Τσάμπιονς Ληγκ, ο Ολυμπιακό παίρνει όλο το ποσό της διοργάνωσης που δικαιούται η Ελλάδα (market pool). Υπολογίζεται ότι μόνο με τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ, ο Ολυμπιακός θα εισπράξει περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ. Αν προκρίνονταν και ο Παναθηναικός τότε θα δικαιούνταν το 45% αυτού του ποσού (ως η δεύτερη συμμετοχή της Ελλάδας στο τουρνουά). Τώρα τα παίρνει όλα ο Ολυμπιακός, που αν προχωρήσει και μετά την πρώτη φάση των Ομίλων θα εισπράξει ακόμη περισσότερα.

Αλλά και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός του Παναθηναικού από τους ομίλους του Γιουρόπα Ληγκ (μετά το τρίμπαλο στο Ισραήλ) ευνοεί επίσης την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, με την προυπόθεση φυσικά να περάσουν οι Δικέφαλοι στους ομίλους του Γιουρόπα Ληγκ.


Με βάση λοιπόν τα περσινά δεδομένα σε σχέση με το Γιουρόπα Ληγκ, η Ελλάδα αρχικά θα πάρει περίπου 3.000.000 ευρώ, τα οποία με τρεις να συμμετέχουν στους ομίλους θα μοιραστούν ως εξής: 1.176.000 στην ΑΕΚ (ως Κυπελλούχος έχει το 40%) και από 880.000 σε ΠΑΟ και ΠΑΟΚ.

Όμως χωρίς τον Παναθηναϊκό (αν αποκλειστεί), η ΑΕΚ πάει στα 1.620.000 (το 55%) και ο ΠΑΟΚ τα 1.320.000 ευρώ. Επιπλέον αν δεν περάσει ο Παναθηναικός την Μακάμπι, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ανεβαίνουν από ένα γκρουπ δυναμικότητας και θα έχουν πιό βατούς αντίπαλους στην κλήρωση.

Πάμε όμως πάλι στα..ευρώ.
Αν, μαζί με τον Παναθηναικό, δεν περάσει στους ομίλους και ένας εκ των ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ, τότε η ομάδα που θα μείνει θα εισπράξει όλο το ποσό μόνη της !!!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, γιατί η κάθε ομάδα θέλει να αποκλειστούν όλες οι υπόλοιπες, εκτός από αυτήν. Για να εισπράξει όλο ο χρήμα.

Κάτι αντίστοιχο βέβαια δικαιούται (ακόμη) να σκέφτεται και ο Παναθηναικός για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, όμως αυτά (μετά τα 3 στο Ισραήλ) γίνονται μόνο σε ταινίες επιστμονικής φαντασίας.

Από την άλλη πλευρά, αν προχωρήσουν και οι τρείς ελληνικές ομάδες στους Ομίλους του Γιουρόπα Ληγκ, η Ελλάδα ως χώρα έχει πολλές πιθανότητες να ανέβει στην 9η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ και εξ αιτίας αυτής της θέσης να έχει περισσότερες ομάδες στα ευρωπαικά κύπελα στα επόμενα χρόνια.

Ποιά ομάδα όμως νοιάζεται για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν βάζει πάνω από όλα το ατομικό της συμφέρον;

Και κυρίως, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, ποιά ομάδα νοιάζεται για το αύριο, όταν καίγεται κυριολεκτικά για το πως θα επιβιώσει στο...φέτος;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου