Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Τι έγινε και άλλαξε γνώμη η ΝΔ στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ;


Δεν είναι μόνο ο τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος, που τη μια μέρα χαρακτήριζε “αντισυνταγματικό” το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και την άλλη μέρα το ψήφισε (και τώρα το “κράξιμο” πέφτει σύνεφο από παντού).

Είναι και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας) που 

πήρε επίσημη θέση και με ανακοίνωσή της για το νομοσχέδιο τόνισε: Το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή αποτελεί δυστυχώς μία απο τις χειρότερες σελίδες στην ιστορία των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ” (ολόκληρη η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της ΔΑΠ εδώ).


Τις θέσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ υιοθέτησε και η νεολαία της ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ, όπως φαίνεται και από την αντίστοιχη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της (εδώ).

Αυτές ακριβώς οι θέσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (και της ΟΝΝΕΔ κατ' επέκταση) ήταν ο λόγος που η κυβέρνηση κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για “ενδοτικότητα στις απαιτήσεις της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ“,  μετά την αρχική άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει το νομοσχέδιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τελικά η Νέα Δημοκρατία άλλαξε γνώμη, ψήφισε το νομοσχέδιο και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ΟΝΝΕΔ) δέχθηκε ένα μεγάλο εσωκομματικό χτύπημα.

Τι έγινε και έγιναν όλα αυτά ;

Μήπως κάποιοι έλεγαν “όχι” στο νομοσχέδιο από την τάση να διαφωνούν σε όλα, για να κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και μαζί τους παρέσυραν όλο το κόμμα;

Ή μήπως κάποιοι σοφότεροι σκέφτηκαν “για τέτοια είμαστε τώρα” και επέβαλαν την αλλαγή στάσης και το “ναι”, διότι αν η ΝΔ επέμενε στο “όχι”, θα έπρεπε βραδυάτικα να διαγράφει όλους αυτούς που εξ αρχής είχαν ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου και τελικά θα το ψήφιζαν;

1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται πως οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει τριβές στο χώρο της νεολαίας της ΝΔ και έτσι ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγο ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
    "​Είναι αλήθεια πως πολλές από τις θέσεις που καταθέσαμε στην Πρόταση Παιδείας το Φεβρουάριο του 2011 είναι σήμερα μια πραγματικότητα, και αυτό σε κάθε περίπτωση είναι κέρδος για το ελληνικό Πανεπιστήμιο. Όμως αυτοί που δεν κατάφεραν 25 χρόνια να κερδίσουν τις ιδέες και την υπευθυνότητα μας μέσα στα αμφιθέατρα και τις Σχολές, σήμερα στοχεύουν να μας καταργήσουν στα χαρτιά. Να είναι βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρωτοπορία με τις προτάσεις και τις δράσεις μας."
    Οι ερμηνίες και τα σχόλια δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή