Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Βιάστηκαν να κάνουν τον Κ. Αρβανιτόπουλο... “βουλευτή” της ΝΔ


Διαβάζουμε στον σημερινό Βηματοδότη της εφημερίδας Το Βήμα (με τις πάντα έγκυρες πληροφορίες του), το σχόλιο για τους παριστάμενους στην κηδεία του Αναστάσιου Πεπονή, όπου αναφερόμενος στους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας γράφει: 

Από τη ΝΔ παρέστησαν οι βουλευτές κκ. Α. Λυκουρέντζος, Κ. Αρβανιτόπουλος και Θ. Γιαννόπουλος.

Προφανώς εκ παραδρομής (ή τουλάχιστον όχι ακόμη) αναφέρει ως “βουλευτή” τον καθηγητή κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, μέχρι πρότινος διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Σαμαρά (θέση που έλαβε αμέσως μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αναβαθμιζόμενος από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ.Καραμανλή).

Και γράφουμε “μέχρι πρότινος” διότι προ ημερών ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του, συμμορφούμενος με την εσωκομματική εντολή περί παραιτήσεως από τις θέσεις του κομματικού μηχανισμού, όσον στελεχών επιθυμούν να πολιτευτούν με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Και όπως ακούγεται ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος θα πολιτευτεί στην Α' εκλογική περιφέρεια του Πειραιά.

Να σημειώσουμε όμως ότι ο κ. Καθηγητής, προερχόμενος από τη “φωλιά” του καραμανλικού στρατοπέδου, θεωρούνταν από πολλούς στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ως “αγκάθι” για τη νέα εποχή της Νέας Δημοκρατίας και λέγεται ότι η παραίτησή του (ή ο εξαναγκασμός σε παραίτηση) εντάσεται στο γενικότερο σχέδιο αποκαραμανλοποίησης της Νέας Δημοκρατίας που επιχειρείται διακριτικά μεν, δραστικά δε...(και προφανώς με τις ευλογίες του Προέδρου της).

Χρησιμοποιούμε τον όρο “εξαναγκασμός” διότι όπως λέγεται ,αν η κομματική ηγεσία της ΝΔ ήθελε τον Κ. Αρβανιτόπουλο στα πόδια της και εκτιμούσε τα προσόντα του, θα του έδινε μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, οπότε δεν θα ήταν απαραίτητη η παραίτησή του καθώς δεν θα συνέτρεχαν λόγοι ανταγωνισμού έναντι άλλων συνυποψηφίων του.

Έτσι απο πολλούς η εξέλιξη αυτή θεωρείται ως κίνηση απομάκρυνσης ενός ακόμη Καραμανλικού στελέχους, από το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ.

Όσο για τον τίτλο του “βουλευτή” που έσπευσε να δώσει ο Βηματοδότης στον Κ. Αρβανιτόπουλο, μάλλον αυτό οφείλεται σε παραδρομή ή ίσως να αποτελεί ευσεβή πόθο του συντάκτη και η "βιασύνη" τον οδήγησε στο να το γράψει.

Λέτε να είναι και... "πρόκριμα” υποστήριξης από το Συγκρότημα ;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Επισυνάπτουμε το δημοσίευμα του Βηματοδότη, για... του σχόλιου το αληθές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου