Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Άνοδο της Αριστεράς δείχνει η δημοσκόπηση της VPRC

Σταθερή είναι η άνοδος της αριστεράς στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα της εταιρείας VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα» με άρθρο-ανάλυση του Χριστόφορου Βερναρδάκη. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 29,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 25,5%, το ΚΚΕ με 13%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4% και το ΛΑ.Ο.Σ. με 7,5% . Η δημοσκόπηση δίνει Βουλή με έξι κόμματα, ενώ παρουσιάζει αύξηση του ποσοστού αποχής, το οποίο μέσα σε ένα μήνα διευρύνεται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες (ΣΗΜΕΙΩΣΗ Katestimeno: Η μέτρηση εμφανίζει καταγραφή ποσοστού 1,5% στη Χρυσή Αυγή.Προφανώς πρόκειται για "δείγμα" που αποτυπώνει μια συγκεκριμένη περιοχή της Πρωτεύουσας και δεν αντανακλά σε πανελλήνια τάση).

Σημαντικό επίσης για τις τάσεις που αναπτύσσονται μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό είναι ότι το 54% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναψηφίσει το κυβερνών κόμμα.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα κόμματα, η Δημοκρατική Αριστερά φέρεται να λαμβάνει 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η Χρυσή Αυγή 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών 1%. 5,5% παίρνουν τα «λοιπά» κόμματα, ενώ η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά συγκεντρώνουν συνολικά 38,6%.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 27% των ερωτηθέντων απαντούν ότι διακατέχονται από οργή και θυμό, το 24% από αγανάκτηση και απογοήτευση, το 18% από λύπη, το 11% από αβεβαιότητα και το 10% από απόγνωση. Αντίθετα ελπίδα και αισιοδοξία εκφράζει μόνο το 2%, ενώ ικανοποίηση και προσδοκία το 1%.
Έτσι ικανοποιημένο από τους κυβερνητικούς χειρισμούς απέναντι στην κρίση δείχνει να είναι μόνο το 8%, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων διακατέχεται από αρνητικά συναισθήματα για την κατάσταση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου